Skolan har en idrottshall som du som elev kan boka även på kvällar och helger.

FYSISK TRÄNING
Idrott

Det finns många chanser att utöva idrott när du läser på folkhögskolan.

DET FINNS EN IDROTTSHALL där inte minst eleverna från polisklassen ofta befinner sig. De har tre timmars träning i veckan där en av timmarna är obligatorisk. Lektionen leds av eleverna i klassen. De andra två timmarna är tillvalsämnen som leds av lärare. De två tillvalslektionerna är indelade i två delar. Den första med bollträning och den andra med mer specifik träning. Den specifika träningen består ofta av löpning, styrketräning och polisfys. Om man vill söka till polishögskolan, måste man genomgå ett fystest som sker i januari och som heter Harres test. Därför är mycket av träningen inriktad på Harres test då man inriktar sig på att träna spänst och uthållighet. På bollsporten är det ofta fotboll, innebandy eller basket.

Hjo folkhögskola anordnade under höstterminen en volleybollturnering för skolans elever. Tävlingen var mycket lyckad, och de flesta vill genomföra en liknande turnering igen. Fotbolls-DM på Viskadalens folkhögskola var en av de tävlingar som genomfördes utanför skolan. Vi satte ihop ett 7-mannalag på 13 spelare som lyckades komma på en 2:a plats. Till våren kommer skolan förhoppningsvis att skicka ett lag till volleyboll DM. Ett skolmästerskap i brännboll kommer att anordnas våren 2008.

Men det är inte bara idrott på skoltid. Årets klass har även extraträning på tisdagarna och ofta på onsdagseftermiddagarna. Det har blivit mest intervallträning och basket på schemat. Vi har även något som kallas Novemberkåsan. Det är en vandring på ca 25 km som klassen genomför varje år. I vår hoppas klassen på en ny kåsa, en vårkåsa. Planerna är att använda fler sätt att förflytta sig på. Förutom vandring är planer på både cykling och paddling.

Polisklassen ser med förväntan på vårens aktiviteter.

TRÄFFA
Lärarna